Mijn eerste album: Gewoon Kerst

Gewoon KerstIk kan het wel uitschreeuwen, want mijn eerste album is klaar! Ik ben er super blij mee en enorm trots op! Natuurlijk heb ik dit niet in mijn eentje voor elkaar gekregen en wil ik graag Jan Knetsch bedanken voor het schrijven van de muziek en natuurlijk Marion Middendorp (Oudersenzo.nl) voor het schrijven van de teksten. Met elkaar hebben we met heel veel plezier dit album gemaakt.

Op dit album richt ik mij tot kinderen in de onderbouw van de basisschool. Het album bevat een goede mix van vrolijke liedjes die prettig in het gehoor liggen en snel meegezongen kunnen worden. Zowel de muziek als de teksten sluiten goed aan bij kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. Dat maakt het album perfect geschikt om te gebruiken op de peuterspeelzaal en voor de onderbouw in het basisonderwijs.

Ik heb geprobeerd om alle liedjes een eigen sound mee te geven, waardoor dit album – voor mijn gevoel – een mooie aanvulling is op het bestaande repertoire. Kinderen zullen door de – veelal kortere – teksten en eenvoudige melodielijnen de kerstliedjes snel kunnen meezingen.

Het ontstaan van het album

Marion Middendorp (tekstschrijver): “Al zo’n tien jaar schrijf ik met heel veel plezier recensies van CD’s met kinderliedjes voor Kinderliedjes.info en Oudersenzo.nl. Ik vind kinderliedjes oprecht heel leuk en toen mijn eigen zoon nog klein was, heb ik vaak en met veel plezier met hem gezongen. In de loop van de jaren viel me echter één ding op en dat waren de kerstliedjes voor kinderen, of beter gezegd: een gebrek daaraan. Voor Sinterklaas zijn er heel veel leuke kleine liedjes om met de kinderen te zingen, maar voor kerst zijn dit er een stuk minder. Buiten de traditionele – vaak christelijke – liederen, is er niet zo heel veel.
Daar wilde ik graag verandering in aanbrengen. Samen met Jan Knetsch (componist bij KSK Productions) en Gewoon Rob (Rob de Ruijter) ging ik aan de slag. Met elkaar maakten we uiteindelijk het album ‘Gewoon kerst’. Dit is tevens het debuutalbum van Gewoon Rob.

lijn Gewoon Kerst

Gewoon Kerst

lijn Gewoon Kerst

Onderbouw van de basisschool

De liedjes op het album zijn gemaakt voor kinderen van 3 tot 10 jaar en dat maakt het album perfect geschikt voor kinderen vanaf de peuterspeelzaal tot de onderbouw van de basisschool. Bij het schrijven van de muziek is rekening gehouden met het bereik in toonhoogte van kinderen en ook de teksten zijn eenvoudig gehouden, zodat de liedjes makkelijk mee zijn te zingen. De songteksten zijn allemaal op deze site terug te vinden!

Combinatie van liedjes

Op het album is gekozen voor zowel kinderliedjes met een christelijke insteek, als voor neutrale kerstachtige of winterse teksten, zodat het album voor alle kinderen geschikt is, ongeacht cultuur en/of geloof.
“Voor deze veelzijdigheid is bewust gekozen, omdat we het belangrijk vonden om ieder kind het gevoel te geven dat hij erbij hoort en ons niet alleen op één specifieke groep te richten en hierdoor kinderen buiten te sluiten. Natuurlijk is kerst van oorsprong een christelijk feest en die sfeer vind je ook zeker terug op het album, maar kerst is veel meer. Het is ook het feest van het licht, een feest dat je viert met dierbaren, een lichtpuntje tijdens de donkere dagen en een feest van vrede en liefde…”

Op het album staan maar liefst 14 spiksplinternieuwe kerstliedjes en om de kerstliedjes zelf te kunnen zingen, staat er ook van alle liedjes een karaoke versie op.

Downloaden

Het album (of losse nummers van de CD) is voor 9,99 euro onder andere te downloaden op:
CD Baby Store
iTunes
Google Play
of te beluisteren via Spotify of Deezer.

Tracklist

01. De sneeuwpop
02. Kerstboom versieren
03. De kerstman komt eraan
04. Gewoon kerst
05. In een stalletje
06. Kleine Lars
07. Wintervlinders
08. Zeg ezeltje
09. De rendieren
10. Kerstman mag ik u iets vragen
11. Vrede op aarde
12. Onder de kerstboom
13. Willy Woef
14. Het allermooiste kerstcadeau

Bonus 14 meezingtracks (instrumentaal)

Reacties op het album Gewoon Kerst

“Wat een leuke kerstliedjes op de cd Gewoon Kerst. Met een grote diversiteit van kerst- en winteronderwerpen. Over de kerstman en de sneeuwpop, maar ook over het stalletje, de rendieren en vrede op aarde. Niet alleen grappige liedjes, maar ook een paar liedjes met een serieus thema, zoals het lied Kerstman mag ik u iets vragen over een kind van wie de moeder is overleden.
Mooie afwisseling van korte liedjes, waar iedereen zich in kan vinden en geschikt voor álle kinderen van alle culturen en godsdiensten. Dat mag dan ook de boodschap van kerst zijn, iedereen hoort erbij en mag het leven vieren.”

Jeroen Hoogerwerf – Hoofdredacteur Kleur op school

Hè, hè, eindelijk eens een Nederlandstalige kerstcd met originele teksten! Helemaal niet erg als de vrolijke kerstliedjes van Gewoon Rob gewoon de hele dag in je hoofd blijven hangen. Sterker nog, je wil gewoon luidkeels meezingen!
Marije Smit – Gaafvoorkinderen.nl

“Gewoon Kerst” wil je toch gewoon de hele dag draaien om hem gewoon, samen met je kind(eren) en met Gewoon Rob mee te zingen!”
Karina Ahles – Trotsemoeders.nl & Trotsevaders.nl

Lees meer…

Podcast Oudersenzo nr 9: In gesprek met Gewoon Rob over zijn album Gewoon kerst
Interview in de podcast bij Oudersenzo
Recensie op Gaafvoorkinderen.nl
Album bespreking op Oudersenzo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *